3 Mayıs 2013 Cuma

Saraybosna - Morica Han

Gönderen hayalieren zaman: Cuma, Mayıs 03, 2013
Meydanda çok dolandınız ve yorulduysanız oturmak için bir yerler arıyorsanız mutlaka buraya gelmelisiniz. Zaten boşnak kahvesinin tadına da avrupayi tarzda kafelerinde değil burada bakmak gerekir.

morica han

Morica Han Osmanlı dönemi boyunca Dubrovnik ve doğudan gelen tüccarlarının ağırlandığı eski bir han. Ziyaretçilerinin at ve kervanları ile ücretsiz konaklayabilecekleri yer olarak olarak inşaa edilmiş. Avlusunda İran halıları ve hediyelik eşyalarda satılan bir dükkan mevcut. Kocaman bir ağaç eşlik ettiği için gölgelik bir yer. Hem yemek yemek için hemde atıştırmalıklar için ayrı mekanları mevcut. Ara sıra kulağınıza Türkçe müzikler gelirse şaşırmayın :)

Morica Han

Boşnak kahvesi içtiğim an benim kahve kültürüm başladığı andır. Osmanlıdan kalan bir kültür. Yalnız sunumu bizden farklı. Siparişi verirken bizde sorulan şekerli mi  gibi soruları sormaya gerek yok. Çünkü cezveniz şekeriniz ve yanında lokumu ile tepside geliyor. Şeker kıtlama şekeri gibi büyük ve sert. Cezveden de iki fincan kahve çıkıyor. Artık zevkinize göre ister şekerli ister şekersiz içebilirsiniz.
boşnak kahvesi


Biz burada uzun saatler oturduk. Sanırım gezerken en çok bu anları seviyorum. Sanki oralısın ,sakin sakin kahveni içiyorsun. Günlerden hangi gün unutuyorsun. Güzel şeyler yapabilmek için ne kadar güzel vakitlerinin olduğunu düşünüyorsun. Kısacası Morica Han benim ilham aldığım noktadır.



0 yorum :

Yorum Gönder

 

Hayat gezince
güzel...
Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea